Jak žádat o zvýšení platu?

Nikdo nechodí rád žádat o zvýšení platu, ale každého potěší pokud mu plat zvýší. Ne každý zaměstnavatel však má ve své zaměstnanecké politice zahrnuto pravidelné zvyšování mezd. Někdy je třeba se ozvat, jinak se zvýšení platu nedočkáte nikdy. Může to být nepříjemné a stresující, ale existují způsoby jak zmírnit stres a usnadnit si tuto situaci.

Nejdůležitější je být připraven. Nemůžete jen tak vpadnout do šéfovy kanceláře a chtít od něj zvýšení platu. Potřebujete mít plán.

1. Připravte si argumenty - udělejte si soupis vašich nadprůměrných výsledků a vylepšení. Pokud je to možné, připravte si konkrétní čísla, například o kolik se díky vám zvýšil obrat nebo klesly náklady a podobně. Pokud jste získali vlastním úsilím nové vzdělání, naučili jste se cizí jazyk nebo užitečné zkušenosti (užitečné pro zaměstnavatele), uveďte to. Pokud máte děkovné dopisy nebo e-mailové zprávy od zákazníků, využijte jich. Pokuste se zjistit, jaké platové podmínky mají pracovníci na vaší pozici v konkurenčních společnostech, ověřte si přesný termín posledního zvyšování mezd, seznamte se s inflací a růstem průměrné mzdy za poslední období. Tato příprava vám dá velmi silné argumenty na přesvědčení vašeho nadřízeného.

2. Udělejte si představu o tom, o kolik chcete mít zvýšený plat. Při rozhovoru požádejte o něco více než je vaše představa (řekněme o 20 až 30%). Během jednání pak můžete ukázat ochotu dohodnout se tím, že slevíte ze svých požadavků. A pokud zaměstnavatel náhodou bude souhlasit s první částkou získáte ještě něco navíc!

3. Počítejte s tím, že budete muset vyjednávat a že to zvýšení nemusí přijít ihned. Možná byly mzdy zvýšeny na jiném oddělení a společnost nemá prostor pro okamžité zvýšení i kdyby s tím nadřízený hned souhlasil. V takovém případě se však snažte dozvědět přesný a závazný termín.
Zaměstnavatel vám může nabídnout místo zvýšení platu jiné výhody: delší dovolenou, delší přestávky v práci, nové pracovní prostředky, úpravu pracovní doby a podobně. Buďte i na to připraveni, abyste uměli správně reagovat.

4. Zvolte si vhodný čas. Pondělí a pátek jsou dny kdy má průměrný šéf nejvíce povinností (nejvhodnější by pravděpodobně bylo úterý nebo středa, v odpoledních hodinách). Je nutné aby váš nadřízený měl chvíli volného času kdy není rozptylován ostatními problémy. Pokud máte obavy z přerušování nebo se vám déle nedaří vystihnout vhodnou chvíli, požádejte šéfa, aby vám věnoval čas po skončení pracovní doby.

5. Vystupujte sebejistě a mluvte přímo. Vysvětlete co chcete a předložte všechna fakta, která podporují vaši žádost a dělají ji oprávněnou. Nesrovnávejte se se spolupracovníky pokud to není bezpodmínečně nutné a v žádném případě se nesnažte o někom mluvit negativně.

6. Nesmí vás odradit či naštvat, pokud má váš šéf námitky vůči zvýšení vašeho platu a odmítá jej. Žádáte přece víc peněz za stejné množství práce. Buďte slušní a poslechněte si jeho námitky. I když vám neschválí zvýšení, může vám alespoň říct co musíte udělat proto, abyste jej získat mohli. Pokud by vám to nevysvětlil nebojte se na to zeptat.
Také je možné, že odmítnutí je jen strategie jak zjistit jestli si stojíte za svým.

Pokud navzdory vašemu úsilí bude výsledek negativní, netřeba se vzdávat. Důkladně si analyzujte průběh rozhovoru a snažte se z něj poučit. Hlavně si zapamatujte, která kritéria nadřízený vyzdvihoval jako rozhodující pro zvýšení mzdy. Po nějakém čase můžete zkusit žádat o vyšší plat znovu a s novými argumenty. Tehdy už budete umět lépe vyjednávat.